Pro Democratia-Alegerile din Suceava fara incidente care sa vicieze rezultatul


Intră acum și în grupul de

El a spus ca Asociatia Pro Democratia a monitorizat in judetul Suceava procesul electoral desfasurat, duminica, la aceasta actiune participind un numar de 41 de voluntari si a remarcat disponibilitatea presedintilor sectiilor de votare din judet de a comunica cu voluntarii asociatiei si de a fi receptivi la sesizarile acestora, majoritatea sesizarilor fiind rezolvate pe loc.

Puscasu a declarat intr-o conferinta de presa ca a existat o deficienta in ceea ce priveste instruirea presedintilor sectiilor de votare aratind ca foarte multi dintre acestia „nu cunosteau legea” , iar in cazurile unor nereguli constatate de observatorii Asociatiei Pro Democratia a fost nevoie ca acestia sa le arate anumite articole din Legea 67/2004 a alegerilor locale cu privire la cele semnalate.

„Am facut aceste sesizari, aceste remarci, in ideea ca la viitoarele alegeri, de peste doua saptamini , neregulile semnalate sa fie inlaturate”, a spus Puscasu.

Presedintele Pro Democratia Suceava a aratat ca in sectii de votare din municipiul Falticeni desi s-a dorit o modalitate moderna de votare nu s-a asigurat secretizarea votului prin felul in care au fost amplasate sau amenajate cabinele de vot.

El a spus ca la Sectia de votare nr.4 din Rosiori au existat diferente intre numarul buletinelor de vot pentru alegerea primarului , Consiliului Local si Consiliului Judetean si numarul alegatorilor inscrisi pe liste , diferentele fiind mai mari de 10% decit plafonul stabilit de lege .

Puscasu a mai spus ca in apropierea a trei sectii de votare din Oniceni, Dolhasca si Scheia se consumau bauturi alcoolice la o distanta mai mica de 500 de metri .

Presedintele Pro Democratia Suceava a subliniat ca observatorii asociatiei au remarcat ca la intrarea intr-o sectie de votare din Oniceni era amplasata fotografia primului ministru Adrian Nastase , iar la sesizarea acestora presedintele sectiei de votare ar fi replicat ca Adrian Nastase nu candideaza in alegerile locale.

„Ceea ce noi am semnalat, le consideram niste deficiente care nu au influentat scorul electoral si nu au avut impact asupra alegerilor. Pot sa spun ca fata de alegerile partiale trecute, la nivelul judetului Suceava s-a constatat o imbunatatire a modului in care au fost efectuate aceste alegeri”, a spus Puscasu.


Intră acum și în grupul de