Vezi cu ce vesti a venit presedintele CJ Suceava de la Consiliul Regional de Dezvoltare Nord Est


Intră acum și în grupul de

România ar urma să semneze, în luna martie, Acordul Cadru cu Comisia Europeană în vederea exerciţiului financiar 2014-2020, iar „pe o viziune realistă”, ţara noastră ar putea să propună primele proiecte în toamna anului viitor astfel că, după procedurile de licitaţie, din primăvara anului 2015, să se înceapă lucrările.

 Declaraţia a fost făcută, vineri, de şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, care a precizat într-o conferinţă de presă, că a discutat cu ministrul Fondurilor Europene, Orlando Teodorovici şi că până la semnarea Acordului Cadru ar putea fi lansate procedurile pentru diversele proiecte în baza Strategiei naţionale de dezvoltare urmând ca apoi să se facă decontarea cheltuielilor suportate de autorităţile publice.

nechifor1

 El a mai spus că există posibilitatea ca statul să garanteze împrumuturi ale autorităţilor publice care vor să depună proiecte.

 Preşedintele CJ Suceava a precizat că în cursul anului 2014 vor putea fi accesate fonduri europene pentru proiecte care să fie finanţate din realocările de fonduri între programe, în acest sens fiind disponibilă o sumă de aproximativ 350 de milioane de euro pentru reabilitare de infrastructură şcolară, drumuri judeţene şi aparatură medicală.

 Nechifor a participat, joi, la Consiliul Regional de Dezvoltare Nord Est, unde s-au prezentat proiectele strategice pentru perioada 2014-2020 între care şi patru proiecte interjudeţene de modernizare a unor drumuri judeţene între judeţele componente ca alternativă la drumurile naţionale, urmând să fie finanţate un drum care face legătura între Suceava şi Iaşi, un altul care să facă legătura între Botoşani şi acest drum, un drum care să lege Vaslui de Iaşi şi un altul între judeţele Neamţ şi Bacău. „E vorba de modernizarea unor drumuri care leagă judeţele între ele pe trasee existente”, a mai spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de