Topul partidelor din judetul Suceava PSD, PNL, PD, PRM, PUR si UDMR


Intră acum și în grupul de

Cite trei mandate de consilier judetean au obtinut PRM-7,53% din voturi- si PUR cu 6,06% din voturi. De remarcat este ca in judetul Suceava, unde sint aproximativ 400 de etnici maghiari, UDMR a obtinut la Consiliul Judetean Suceava 9235 de voturi(3,26%), pragul fiind stabilit la 14 156 de voturi.

PSD a obtinut in judetul Suceava un numar de 50 de primari din primul tur de scrutin, iar PD un singur primar, in comuna Slatina, turul al doilea urmind sa fie organizat in 61 de localitati, printre care si municipiul Suceava, unde in cursa au ramas candidatul PNL, Ion Lungu si primarul in exercitiu, Marian Ionescu(PSD).

La nivelul judetului Suceava, PSD a obtinut 706 mandate de consilier local, fiind urmat de PNL cu 294 de mandate, PD cu 193 de mandate, PRM cu 104 mandate, PUR cu 91 de mandate.

In consiliile locale au intrat 25 de candidati independenti, iar Forta Democrata a obtinut 24 de mandate de consilier local.

La au mai participat pot fi trecute PUNR cu 15 consilieri locali, PNTCD cu 14 mandate, PNG cu 13 mandate URR, cu 11 mandate, Partida Romilor si UUR cu patru mandate, PER cu trei mandate, Uniunea Lipovenilor, PND si Uniunea Polonezilor cu cite doua mandate.

Cite un mandat de consilier local au obtinut AP, Partidul pentru Patrie si PNDC.


Intră acum și în grupul de