Amenzi de 270 milioane de lei aplicate, in iunie, de comisarii Garzii de Mediu


Intră acum și în grupul de

Seful Garzii Regionale de Mediu Suceava, Constantin Hutupas a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa a spus ca SC Ambro SA Suceava a fost amendata , miercuri, pentru poluarea accidentala a riului Suceava in data de 21 aprilie 2004, cind a fost evacuata lesie neagra pe canalizarea de la Famos. El a precizat ca aceeasi societate a mai fost amendata de GRM Suceava cu suma de 75 milioane de lei pentru depasirea constanta a parametrului mercaptan in perioada 1-8 iunie ac, de aproape 200 de ori .

Seful GRM Suceava a mai spus ca in luna mai, viceprimarul comunei Brosteni, Costel Grigoras Candrea a fost amendat de comisarii GRM cu suma de 15 milioane de lei pentru lipsa autorizatiei de mediu la alimentarea cu apa a comunei.

Potrivit lui Hutupas, in luna mai, a mai fost amendata SC Coca Cola HBC Romania SRL Poiana Negri cu suma de 75 milioane de lei pentru punerea in functiune a unei instalatii de aer comprimat fara a detine in acest sens autorizatie de mediu.

O alta societate sanctionata de GRM Suceava este SC Dor Forest SRL Frasin cu suma de 100 milioane de lei intrucit nu a realizat asigurarea de masuri pentru reducerea zgomotului in zona activitatii de debitare a gaterului si nu a adoptat masurile stabilite de comisarii suceveni la controlul anterior.

Comisarii suceveni ai Garzii de Mediu au aplicat , in luna mai, un numar de zece amenzi in valoare totala de 264 milioane de lei, iar in primele noua zile ale acestei luni au aplicat cinci amenzi in valoare totala de 270 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de