Trei elevi suceveni sustin probele de la Testul National in conditii speciale


Intră acum și în grupul de

El a spus ca un elev netransportabil din cartierul sucevean Burdujeni a solicitat ISJ Suceava sa sustina probele din cadrul Testului National la domiciliu .Iordache a spus ca aceasta solicitare urmeaza sa fie solutionata de MEC.

Iordache a spus ca in cazul altor doi elevi s-a solicitat si s-a aprobat asigurarea, pe durata examenelor, a unor interpreti mimico gestuali precum si prelungirea, cu o ora, a timpului de lucru pentru probele din cadrul Testului National .

Inspectorul scolar general adjunct a explicat ca pentru elevul netransportabil se va desemnat o comisie formata din trei membri care se vor deplasa la domiciliul lui in zilele de examen si il va supraveghea pe durata rezolvarii tezelor. Iordache a spus ca pentru Testul National in judetul Suceava s-au organizat un numar de 56 de centre de testare si 12 centre de evaluare.

In judetul Suceava erau inscrisi, pina joi , un numar de 10 941 elevi pentru sustinerea Testului National, insa numarul acestora s-ar putea modifica in functie de numarul celor ramasi corigenti sau al celor care s-ar putea razgindi sa mai participe la acest examen..


Intră acum și în grupul de