Amenzi aplicate transportatorilor inclusiv in Suceava inainte de protestul anuntat de Confederatia Transportatorilor


Intră acum și în grupul de

Aproape 200 de amenzi au fost date transportatorilor de mărfuri şi persoane, în urma unor controale făcute sâmbătă, în judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani, a anuţat Poliţia Română care precizează că au fost reţinute două permise de conducere. Echipele de control au verificat, în cele nouă judeţe, 681 de autovehicule şi au constatat mai multe nereguli, pentru care au dat 192 de sancţiuni contravenţionale, precizează sursa citată.

sofer autocamion

Din cele aproape 200 de sancţiuni, 186 au fost pentru încălcarea regulilor de circulaţie. Astfel, 50 de şoferi care transportau mărfuri sau persoane au fost amendaţi pentru că au condus cu viteză, alţi doi pentru că au depăşit prin loc nepermis, unul pentru că nu a acordat prioritate, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, începând de luni, 9 noiembrie, în urma deciziei transportatorilor de a-şi opri activitatea pe termen nelimitat, fiind nemulţumiţi de atitudinea recentă a ministerului de resort, a declarat Augustin Hagiu, consultant în transporturi şi preşedinte al Confederaţiei Naţionale Rutiere

Potrivit unui comunicat al CNR, transportatorii rutieri de mărfuri reclamă, totodată, măsura anunţată de Guvern, de scumpire a carburanţilor, o dată prin creşterea accizei, dar şi prin noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor.


Intră acum și în grupul de