COD GALBEN de ninsori si viscol, pana marti dimineata, in judetul Suceava

cod galben 9 decAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare Cod Galben de ninsori şi viscol  care intră în vigoare luni, la ora 11, şi este valabilă până marţi dimineaţă, la ora 09.00, Suceava numărându-se printre judeţele vizate.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat va ninge si se va depune strat nou de zapadă, la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane şi local în Transilvania. Izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 l/mp.

În zona de munte, vântul va avea rafale ce vor depăşi 70 km/h, iar pe creste şi 100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în est, unde în cursul nopţii de luni spre marţi va atinge viteze de 70….80 km, viscolind ninsoarea pe arii restrânse în nordul Moldovei.

În Crişana, vestul Transilvaniei şi local în Moldova, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie şi lapoviţă favorizând apariţia poleiului.