Ucraina va construi canalul din Delta Dunarii

“Ucraina nu va renunta sub nici o conditie la acest proiect”, a precizat adjunctul administratiei prezidentiale ucrainene, Vassyl Baziv, intr-o conferinta de presa.

Premierul roman, Adrian Nastase, a trimis o scrisoare, la sfarsitul lunii mai, omologului sau ucrainean Viktor Ianukovici, in care a criticat constructia acestui canal in zona ucraineana a rezervatiei de peste 620.000 de hectare, partajata intre Ucraina si Romania, “in absenta consultarilor bilaterale”.

Totusi, presedintele ucrainean Leonid Kucima a convenit recent cu seful statului roman, Ion Iliescu, privind crearea unui grup de lucru care sa discute despre constructia acestui canal, declansata luna trecuta, a subliniat Baziv.

Canalul Dunare-Marea Neagra, care va avea in total 160 de kilometri si va traversa pe o portiune de cativa kilometri rezervatia naturala, ar trebui sa intre in functiune in luna august, la finalizarea primei transe a lucrarilor.

Cea de-a doua parte a lucrarilor, prevazuta sa inceapa in septembrie, va dura cel putin un an si va consta in adancirea canalului cu o latime cuprinsa intre