Un raport al Bancii Mondiale nemultumeste autoritatile din Romania


Intră acum și în grupul de

Surprinzator, insa, raportul nu a fost dat oficial publicitatii. El a aparut nu se stie cum in presa, iar autoritatile s-au grabit sa il conteste.

Raportul Bancii Mondiale care-si propune sa demonstreze utilitatea si evolutia reformelor in domeniul utilitatilor, adica in domeniul furnizarii de apa, gaze, electricitate si telecomunicatii, este contestat de reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii.

Acestia spun ca Banca Mondiala a folosit date pe cat de corecte, pe atat de vechi.

Legislatia romaneasca in domeniul telecomunicatiilor este considerata de autorii raportului Bancii Mondiale drept incoerenta si departe de cerintele pietei libere.

Singura explicatie, spune Ion Smeeianu presedintele ANRC este ca Raportul se bazeaza pe situatia telecomunicatiilor din guvernarea anterioara. Din 2000 si pana acum, spune el, situatia s-a schimbat radical, Romania fiind acum prima tara din Europa care a implementat eficient o legislatie noua, in acest domeniu.

Oficial raportul va fi lansat pe 14 iunie

El a aparut insa deja in presa. Reprezentantii Bancii Mondiale in Romania spun ca nu isi explica cum a fost posibil acest lucru si nu au comentarii nici cu privire la datele invechite continute in raport.

Purtatorul de cuvant al Bancii Mondiale in Romania, Ilinca Macri spune ca raportul respectiv nu vizeaza un proiect de referinta, ci unul cu caracter de cercetare, iar cei care au lucrat la acesta nu aveau obligatia de a contacta autoritatile romane.

Ilinca Macri nu-si poate explica faptul ca un asemnea raport va fi totusi lansat oficial, cuprinzand date care nu mai sunt de actualitate sI recunoaste ca acest raport a inceput sa creeze o situatie tensionata in interiorul Bancii mondiale.

Reprezentantii ANRC afirma ca nu au fost contactati de nici un reprezentant al Bancii Mondiale cand s-a lucrat la document.

Ion Smeeianu intetioneaza sa adreseze o scrisoare in care sa ceara explicatii Bancii Mondiale pentru un raport care, oricum, nu a fost facut public deocamdata.


Intră acum și în grupul de