Putini suceveni au donat singe de Ziua Mondiala a Donatorului Benevol de Singe


Intră acum și în grupul de

Directorul CJTS Suceava, Maria Pilat a declarat, luni, ca de la inceputul acestui an numarul donatorilor de singe este in scadere, in primele cinci luni ale anului fiind inregistrati 2778 de donatori.

Ea a apreciat ca aceasta scadere este cauzata, cel mai probabil, de valoarea mica a bonului de masa care se acorda donatorilor de singe adaugind ca se asteapta adoptarea de catre Parlament a unei noi Legi a singelui.

Pilat a spus ca in anul 2003, un numar de 6581 de persoane au donat singe , cantitatea totala de singe fiind de 2623 de litri.

Ea a spus ca, in prezent , stocul de singe al CJTS Suceava este mic , iar acest lucru este determinat de numarul tot mai mic al donatorilor de singe.

Ministerul Sanatatii deruleaza o campanie pentru promovarea donarii voluntare si neremunerate de singe in rindul tinerilor din Romania in cadrul unui proiect finantat de Fondul Global de Lupta impotriva HIV/AIDS , Malariei si TBC in parteneriat cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Singe si Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate.


Intră acum și în grupul de