Constituirea CJ Suceava aminata pentru a doua oara


Intră acum și în grupul de

Sedinta era statutara daca la ea participau doua treimi dintre alesi, adica 25 din 37 de consilieri. De remarcat ca cei 23 de alesi ai PSD, PUR si PRM care au raspuns prezent, au primit de-abia joi certificatul doveditor al alegerii, cu toate ca operatiunea trebuia realizata la prima convocare, cea de luni. Absenta alesilor PD si PNL l-a determinat pe prefectul Cusnir sa emita inca un ordin de convocare a sedintei de constituire a deliberativului judetean, pentru duminica la ora 10, ziua cind se desfasoara al doilea tur de scrutin. Daca nici la aceasta ultima chemare nu se prezinta doua treimi din numarul total de consilieri, prefectul ar urma sa dispuna verificarea motivelor ce au determinat neparticiparea, iar daca acestea nu sint temeinice, poate emite un ordin prin care declara vacante locurile consilierilor care au lipsit la cele trei sedinte consecutive. El are dreptul sa dispuna organizarea unei noi sedinte la care sa fie convocati supleantii de pe lista si consilierii care au lipsit motivat. Daca si la aceasta sedinta supleantii refuza sa se prezinte, prefectul va dispune organizarea de alegeri pentru completarea posturilor declarate vacante. Liberalii au contestat in instanta primul ordin de convocare emis de prefect, insa plingerea lor a fost respinsa de Sectia Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, intrucit s-a apreciat ca cererea este neintemeiata. Liberalii si democratii sustin ca sedinta nu poate fi convocata acum, deoarece potrivit legislatiei in vigoare validarea consilierilor judeteni este conditionata de depunerea la Camera de Conturi, a raportului financiar al campaniei electorale, in 15 zile de la publicarea rezultatului alegerilor, in data de 10 iunie.

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mirza, a apreciat ca liberalii suceveni sint inconsecventi intrucit nu participa la constituirea CJ Suceava, dar sint prezenti la constituirile consiliilor locale din judet.

Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca graba cu care PSD vrea sa constituie CJ Suceava are scop electoral intrucit spera ca avind presedintia CJ, sa obtina mai multe voturi in al doilea tur de scrutin.

PSD, PUR si PRM s-au inteles ca la CJ Suceava sa-l sprijine pe Gavril Mirza pentru functia de presedinte, pe Constantin Gheorghe(PUR) si Stela Acatrinei(PRM) pentru vicepresedinte.


Intră acum și în grupul de