Lungu: Anul 2013 a fost cel mai dificil an din punct de vedere economic, dar am reusit sa finalizam proiecte


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că deşi anul 2013 a fost cel mai dificil din punct de vedere economic, municipalitatea a reuşit sa finalizeze proiecte mari pentru oraş.

Potrivit primarului, a fost finalizat în 2013 proiectul de asfaltare a străzilor cu fonduri europene, care a inclus modernizarea a 11 străzi la axul principal, dar a fost semnat şi contractul de finanţare de 8.3 milioane de euro pe un proiect suplimentar pentru reparaţiile bulevardului George Enescu, str. Universităţii, str. Traian Vuia, str. Cernăuţi, str. Al Grigore Ghica, de reparaţii capitale la podul de peste râul Suceava din Iţcani şi la pasajul peste calea ferată.

lungu 5

Totodată, s-a continuat modernizarea zonei centrale, fiind extinsă zona pietonală până la intersecţia cu Aleea Nucului şi urmează să fie accesate fonduri europene pentru modernizarea şi extinderea zonei pietonale în faţa Palatului Administrativ până la intersecţia cu str. Mitropoliei.

Mai mult, municipalitatea a reuşit să obţină aprobarea pentru finanţarea de 8,1 milioane de franci elveţieni pentru reabilitarea de iluminat public, achiziţii de maşini şi utilaje electrice şi de încălzire a bazarului.

Ion Lungu a subliniat că în luna noiembrie a fost dată în funcţiune noua centrală de termoficare a oraşului, menţionând că aceasta este poate cea mai importantă investiţie din acest an care a fost finalizată în condiţiile în care costurile producerii energiei termice de Termica SA nu mai puteau fi suportate nici de populaţie şi nici de municipalitate.

În 2013 a fost dat în funcţiune Centrul tradiţiilor populare, a mai spus primarul care a subliniat că şi lucrările la Cetatea de Scaun sunt în fază avansată şi că este posibil ca finalizarea acestora să fie făcută cu un an mai devreme, în toamna anului viitor.

El a mai spus că şi lucrările la şoseaua de centură sunt avansate, fiind realizate în proporţie de 90 la sută şi a făcut un apel la parlamentarii puterii să aloce fonduri prin legea bugetului pe 2014 pentru finalizarea acestora.

Totodată, primarul a arătat că au avansat lucrările la Centrul Cultural Bucovina care se amenajează în spaţiul fostului cinema Modern dar şi că se lucrează la studiul de dezvoltare durabilă pentru proiectul Zona Metropolitană Suceava.

Între nerealizări, primarul a enumerat problema câinilor fără stăpân care se va rezolva definitiv după apariţia normelor de aplicare a legislaţiei în domeniu, dar şi starea deplorabilă a străzilor secundare ce urmează să fie reparate cu fonduri proprii sau prin proiectul de reabilitare urbană din Arealul Suceava-Botoşani.

 

 


Intră acum și în grupul de