Investitie de peste 200 000 de euro pentru constructia unui camin pentru batrini


Intră acum și în grupul de

Potrivit presedintelui Fundatiei Umanitare Romanian Care , Lawrence Biggs acesta este cel de-al treilea proiect derulat in judetul Suceava in colaborare cu Fundatia Bethesda din Suceava, dupa cele realizate in comuna suceveana Fintinele .

Reprezentantul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti , Bob Napigr a declarat ca Ambasada Marii Britanii dezvolta proiecte in parteneriat cu organizatii non guvernamentale asa cum este si cazul celui derulat in judetul Suceava, unde contributia Guvernului britanic a fost de 4500 euro , dar si acoperirea cheltuielilor legate de specializarea in Anglia a personalului care va deservi Caminul de ingrijire de la Ilisesti .

Reprezentantul Fundatiei Bethesda , medicul sucevean Stefan Puscasu a spus ca lucrarile pentru constructia acestui asezamint au inceput in anul 2001 cind fostul ambasador al Marii Britanii la Bucuresti, Richard Ralph a pus prima piatra la temelie.

El a spus ca acest camin structurat pe doua nivele, dispune de 22 de locuri , din care 18 cu regim permanent, precum si camere destinate personalului care va deservi caminul.

El a spus ca pentru realizarea acestei investitii de la Ilisesti Fundatia Romanian Care a alocat peste 200 000 de euro, iar Ambasada Marii Britanii la Bucuresti suma de 4500 euro.

Caminul de ingrijire si alinare amplasat intr-un cadru natural deosebit de frumos dispune de camere cu cite doua locuri si grupuri sanitare proprii, dar si camere cu cite patru paturi, un cabinet medical, bucatarie si sala de masa, spalatorie, o terasa pentru petrecerea timpului in aer liber, camera de zi si o sala de recuperare.

Prezent la inaugurarea acestui asezamint, prefectul de Suceava, Ioan Cusnir a declarat ca acest proiect este un exemplu de solidaritate umana, „un model conceptual, filosofic, de cooperare , dar si unul practic, o scoala pentru viitor , care demonstreaza ca oameni din diferite locuri si cu credinte diferite , dar strajuiti de ginduri bune , pot face ceva important pentru alti oameni”.


Intră acum și în grupul de