LIVE: Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului de consilieri judeteni ai PDL, Vasile Ilie, a anuntat in plenul CJ Suceava ca democrat-liberalii nu voteaza majorarea taxelor si impozitelor.

Proiectul privind modificarea unor taxe si impozite propus de presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, a trecut la limita, fiind votat de 19 consilieri judeteni.

Moment penibil in CJ Suceava. Dupa ce mai multe hotarari de CJ au fost declarate ca fiind aprobate, s-a descoperit ca numarul consilierilor prezenti este mai mic decat cel anuntat initial. PDL a cerut revotarea proiectelor, insa nu s-a aprobat.

Proiectul privind majorarea taxelor a picat, pentru ca doar 18 consilieri judeteni au votat pentru, fiind nevoie insa de votul a 19 dintre ei.

Vasile Ilie a cerut sa se faca publica semnatura consilierului judetean care era declarat ca fiind prezent.

Presedintele Catalin Nechifor a cerut ca pe viitor sa se faca apelul nominal la fiecare inceput de sedinta de CJ.

Este prima sedinta in care participa Petru Tanasa, nou secretar al judetului Suceava.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Nu a fost un an simplu. Au fost foarte multe dificultati. Din punct de veere financiar, a fost un an bun. Pana la final, am gasit resursa financiara si maine vor intra la Suceava inca 50 miliarde lei vechi pentru situatii de iarna, carburant si material antiderapant. Am discutat cu toti primarii, mai putin Slatina, cu care nu putem dialoga, situatia este sub control.

Nu ma astept ca 2014 sa fie un an linistit. Avem doua compensatii majore. Vor exista disfunctionalitati in munca noastra. Sunt inerente in campanie. Era ideal daca in 2014 nu aveam aceste doua componente electorale. Sper sa avem puterea sa trecem fara prea mult scandal politic peste confruntarile electorale.

Vom reanaliza hotararea cu taxele. Sper sa o putem explica mai bine si colegilor din PDL. Cred ca o adminstratie are datoria sa fie moderna si adaptata la nevoi. Sa ramai la taxele de pe vremea lui Stefan cel Mare nu era corect. Personal, voi incerca sa am o discutie cu cei din opozitie. Vom cere sa se analizeze situatia de azi.

A fost prima situatie de acest gen descoperita si pentru a nu mai avea asemenea dificultati, voi citi ca la catalog fiecare consilier in parte. Pe semnatura  lui Raul Rotaru era trecut si el a lipsit. Plenul CJ a fost de acord cu prezenta la apel, ca la catalog.”


Intră acum și în grupul de