Liberalii spera sa obtina un post de viceprimar al municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Cu opt consilieri locali liberali si cei doi ai PD, reprezentantii Aliantei PNL-PD nu pot sa detina controlul in cadrul CL Suceava, dar liberalii spera ca vor reusi sa-si adjudece un fotoliu de viceprimar, in conditiile in care PD nu are nici un fel de pretentie.

Potrivit unor surse din partid, cele mai mari sanse pentru sustinere la functia de viceprimar le are presedintele organizatiei municipale PNL, Angela Zarojanu.

In cursa mai sint viceprimarul in exercitiu, Corneliu Vornicu, consilierul Mihai Airinei, dar si consilierul Elena Oanea.

Primarul ales al Sucevei, liberalul Ion Lungu a declarat intr-o conferinta de presa ca indiferent de cine va fi desemnat in functiile de viceprimar „eu ma voi dezbraca de haina politica si voi face echipa cu acestia pentru a conduce orasul”.

Pe de alta parte, consilierii locali din PSD, PRM si PUR incearca o strategie de a-si adjudeca cele doua posturi de viceprimar.

Una din variantele pentru PNL de a obtine un loc de viceprimar, iar Ion Lungu sa poata sa-si puna in aplicare programul de administrare a Sucevei, este o intelegere PNL-PSD. Astfel, PSD va avea un viceprimar, iar Lungu s-ar putea bucura de o majoritate in adoptarea proiectelor de hotarire in Consiliul Local. O situatie incerta in ceea ce priveste formarea majoritatii va determina, cel mai probabil, un blocaj administrativ care va fi daunator atit orasului cit si primarului ales.


Intră acum și în grupul de