Prefectul de Suceava despre Zidul Mortii: Singura solutie-separarea celor doua benzi si ocolirea biutei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, duminică la un post de televiziune, că în cazul aşa numitului Zid al morţii de pe drumul naţional DN 17, construcţie ce face parte din şoseaua de ocolire a municipiului Suceava, soluţia tehnică care a fost aleasă de proiectant a fost proastă.

florin sinescu3

“Soluţia tehnică aleasă a fost proastă. Singura soluţie este separarea celor două benzi care să ocolească pe lateral acest pilon”, a spus Sinescu.

 

El a arătat că s-a realizat o semnalizare a zonei, dar că se pare că nu este suficientă.

În direct a intervenit şi fostul rector al Universităţii Suceava, prof. Adrian Graur, care a arătat că semnalizarea actuală a zonei lasă de dorit şi că funcţionează prost.

Graur a spus că a trecut sâmbătă seara prin zonă şi că semnalizarea zonei nu funcţiona.

Adrian Graur

“La 70 sau 80 de kilometri la oră ai toate şansele să intri în zid”, a spus Graur.

Fostul rector şi-a exprimat nemulţumirea că autorităţile nu au anchetat temeinic nici accidentul produs în aceeaşi zonă în noiembrie 2012.

“Nu am auzit ca Procuratura să se fi sesizat şi să ancheteze moartea celor trei din 2012”, a spus Graur.

Prefectul de Suceava a subliniat că în acest an va fi găsită soluţia tehnică pentru evitarea producerii de noi accidente în zona respectivă, dar că trebuie găsită şi finanţarea acestei investiţii.

Pe de altă parte, fostul rector Adrian Graur a spus că nu înţelege de ce nu se pot găsi fonduri pentru repararea acestei erori care conduce la accidente mortale mai ales că nu se găsesc bani nici pentru sănătate, nici pentru educaţie şi s-a întrebat unde se fac finanţări.

Discuţiile despre Zidul morţii au fost reluate după ce vineri seara, din cauza ceţii, un tânăr de 21 de ani din Todireşti a intrat cu maşina în zid şi a murit.

accident scheia 3

Un caz asemănător s-a înregistrat în 17 noiembrie 2012 când, tot pe ceaţă, un autocamion încărcat cu lemne a intrat în zid, cei trei pasageri din cabină, între care un copil, murind pe loc.


Intră acum și în grupul de