1,3 milioane de lei pentru reabilitarea retelelor termice din municipiul Suceava, returnati Guvernului. Vezi de ce


Intră acum și în grupul de

Guvernul a alocat în luna octombrie a anului trecut, suma de 1,3 milioane de lei pentru lucrări la reabilitarea reţelelor termice din municipiu, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând însă că a fost nevoit să returneze banii întrucât nu exista timpul necesar pentru ca fondurile să fie folosite.

ion lungu 2

Edilul-şef a explicat, într-o conferinţă de presă, că numai pentru organizarea licitaţiei pentru selecţia unui constructor erau necesare 50 de zile şi că urma să se intre în sezonul rece, ceea ce ar fi determinat ca lucrările să nu se poată executa până la sfârşitul anului trecut.

 Primarul a spus că şi în condiţiile în care iarna a fost blândă ca până acum, era riscant să înceapă procedurile pentru folosirea acestor fonduri întrucât nu e sigur că lucrările s-ar fi putut realiza în timpul rămas până la sfârşitul anului.

 Ion Lungu a mai declarat că o prioritate pentru anul 2014 rămâne continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor de distribuţie a energiei termice şi continuarea modernizării punctelor termice din oraş. El a arătat că acestea se vor realiza cu fonduri proprii şi, eventual, cu fonduri guvernamentale.


Intră acum și în grupul de