Focuri de arma si tigari de contrabanda de peste 800.000 de lei, la frontiera cu Ucraina in zona Brodina


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din Brodina au observat, vineri seara,  în jurul orei 20.00, pe direcţia localităţii Falcău, la aproximativ 2 km de linia de frontieră, un autoturism de teren care se deplasa, de la frontiera de stat spre comuna Brodina.

cutii tigari contrabanda 1

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fapt pentru care au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Profitând de terenul accidentat, de condiţiile meteo şi întuneric, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit de la faţa locului, in zona împădurită.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii conducătorului auto. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În autoturismul abandonat, marca Mitsubishi Pajero, cu numere de înmatriculare specifice Irlandei, iar poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Pe timpul cercetărilor şi în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii de frontieră au mai descoperit în zona mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 81.170 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 811.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, şi se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de