Intensificari ale controalelor pentru depistarea contrabandistitilor de tigari. Un radautean retinut, un altul cautat


Intră acum și în grupul de

Conducerea IPJ Suceava a coordonat în acest week-end controale dispuse în vederea intensificării verificărilor în trafic cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă. Astfel, au fost organizate mai multe echipaje cu participarea poliţiştilor rutieri dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

Astfel, sâmbătă după amiaza, în baza unor activităţi specifice desfăşurate de Poliţia  Siret, un echipaj de poliţie din cadrul Compartimentului Ordine Publică, a oprit pentru control autoturismul înmatriculat în Ucraina, condus de un bărat de 32 de ani, cu domiciliul în raionul Hliboca din Ucraina.

Cu ocazia controlului, în  interiorul autoturismului sub scaunul din dreapta faţă, în tapiţeria scaunelor şi în torpedoul autoturismului au fost găsite 4560 ţigarete de provenienţă extracomunitară ambalate în sacoşe din material plastic.

Întreaga cantitate de ţigarete de contrabandă în valoare de 2.280 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

MASINA POLITIE - ACCIDENT

De asemenea, tot în cadrul acţiunilor desfăşurate şi în baza datelor şi informaţiilor deţinute, sâmbătă după amiaza, un echipaj  rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, aflându-se pe raza localităţii Cumpărătura, a oprit pentru  control un autoturism care rula pe DN2.

Conducătorul autoturismului a redus viteza circulând cât mai aproape de partea dreaptă a carosabilului, însă a oprit abia după aproximativ 50 m şi imediat conducătorul auto cât şi pasagerul din dreapta au ieşit din autoturism fugind pe un teren agricol.

A fost prins pasagerul din dreapta, un bărbat de 41 ani din municipiul  Rădăuţi.

S-a procedat la verificarea interiorului autoturismului, iar în portbagaj au fost găsite 75.800  ţigarete de provenienţă extracomunitară, în valoare de 34.689 lei.

Acesta a declarat că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 21 de ani din municipiul Rădăuţi, în prezent fiind dispuse măsuri de  căutare şi prindere.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul IPJ Suceava, până la finalizarea cercetărilor.

Cauza a fost discutată cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care a dispus continuarea cercetărilor cu rădăuţeanul în stare de reţinere, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Suceava.


Intră acum și în grupul de