Acasă Actualitate Cistigul de imagine al PNL Suceava spulberat in citeva ore de Gheorghe...

Cistigul de imagine al PNL Suceava spulberat in citeva ore de Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Si functia de „vice” a fost obtinuta in conditiile in care Alianta PNL-PD avea doar 10 consilieri din cei 23 cati sunt in Consiliul Local Suceava. Tocmai acest succes a fost de natura a-l enerva pe senator care, la cateva minute de la terminarea sedintei a si sunat la Bucuresti sa anunte desfiintarea filialei Suceava a partidului pentru „tradare”, tradare care s-ar fi constituit in acte si fapte de negociere cu PSD a functiilor de viceprimari. Faptul ca senatorul a esuat lamentabil in demersul sau de a obtine vreo functie la Consiliul Judetean Suceava si a plecat din CJ direct in Parlament, acolo unde de altfel si-a dorit intotdeauna sa fie-sub protectia imunitatii parlamentare- nu l-a impiedicat sa urmareasca atent situatia de la Suceava si sa participe (unele surse indica faptul ca a facut-o chiar direct) la negocierea posturilor de viceprimari.

La putin timp dupa terminarea sedintei de CL, in loc de sampanie si felicitari, la sediul PNL a fost convocata in regim de urgenta o sedinta de Birou Permanent Judetean, sedinta la care a fost prezenta cam toata lumea, si in care s-a discutat un singur lucru, excluderea din BPJ a Angelei Zarojanu si a lui Mihai Steiciuc. Dizolvarea Biroului Municipal Suceava a PNL avea sa se dovedeasca a fi de fapt acoperirea sub care s-a actionat. Surprinzator este faptul ca inainte de incepe „meciul” in BPJ, la Bucuresti fusese anuntata deja demiterea celor doi si „desfiintarea” organizatiei municipale. La vot, masina de ridicat maini in favoarea senatorului a functionat excelent iar decizia a fost clara-excluderea din BPJ a celor doi amintiti. Numai ca la momentul redactarii deciziei de sanctionare, liderul judetean interimar (interimat care la Suceava dureaza de luni de zile ) Valica Gorea, a revenit asupra sanctiunii, cu de la sine putere, si a trecut ca de fapt nu e vorba despre excludere, ci doar despre o propunere ce se va face catre Biroul Executiv National privind excluderea celor doi.

Angela Zarojanu s-a aratat, luni, surprinsa de modificarea facuta ea fiind convinsa ca a fost data afara din BPJ. Se pare ca cel care a decis excluderea, senatorul Flutur si-a dat seama ca ceea ce a propus BPJ si s-a votat este in afara statutului PNL. Faptul ca nimeni din cei ce au votat excluderea nu s-a sesizat nu ne mai mira in conditiile in care sanctiunea a fost luata fara nici un fel de analiza corecta si realista a situatiei.

De remarcat este ca in decizie se arata ca „se constituie o comisie de ancheta formata din Valica Gorea, Orest Onofrei si Petru Carcalete pentru a investiga ce grad de vinovatie are fiecare consilier in parte, pana la urmatoarea sedinta ordinara a BPJ”.

Astfel, in pur stil stalinist, cei doi au fost mai intii sanctionati apoi s-a decis sa analizeze cat de vinovat este fiecare in parte.

Spre surprinderea senatorului PNL, tradarea invocata nu se confirma fiind atit fotografii cit si martori care atesta ca Angela Zarojanu, la votul pentru cel de al doilea viceprimar, unde au candidat reprezentanti ai PSD, PD si PRM a votat cu cel desemnat de PD, iar Steiciuc a facut la fel. In aceste conditii ne este greu sa intelegem cine este vinovat si de ce ar trebui sa plateasca cei care au avut taria sa voteze corect si pe deasupra sa arate si votul lor aliatilor. Daca restul de sase consilieri PNL au facut altfel decat a spus senatorul ar fi cazul ca PNL Suceava sa analizeze si sa vada cine este in realitate veriga slaba din partid.

Suspecta pare insa graba cu care a desfiintat senatorul Flutu BPM Suceava al PNL si cum l-a pus in functia de presedinte interimar pe liberalul care a criticat cel mai tare PNL la lansarea candidatilor, Dan Gabriel Gospodaru.

Primarul Ion Lungu, vicepresedinte al PNL Suceava a refuzat sa comenteze decizia BPJ. „Am de facut administratie nu politica in urmatorii patru ani”, a declarat Lungu.



„Prioritatea mea este problema administrativa. Voi incerca sa ma distantez de problemele politice. Eu mi-am dat demisia din functia de consilier si cum s-au ales acolo ei intre ei pentru viceprimari e problema lor si nu a mea. Istoria ramane insa istorie. Sa vina FBI si sa ancheteze cine cu cine a votat”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version