Vezi care sunt solutiile autoritatilor pentru eliminarea problemelor legate de “Zidul Mortii”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, şi prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, au purtat, marţi, discuţii cu constructorul SCCF SA Iaşi,  care execută lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi privind fluidizarea şi creşterea siguranţei traficului pe DN17 în zona intersecţiei cu varianta de ocolire a municipiului Suceava, se arată într-un comunicat comun al CJ Suceava şi Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, în urma discuţiilor s-a stabilit ca prioritate deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu creat în jurul pilonului supranumit Zidul Morţii.

Zidul Mortii 1

Astfel, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi va construi două insule cu parapeţi „New Jersey” din beton, care vor separa cele două sensuri de mers pe DN17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava.

Totodată, toată semnalizarea rutieră va fi refăcută pentru noile condiţii de trafic, urmând să fie montate indicatoare verticale şi orizontale care semnalizează circulaţia într-un sens giratoriu, păstrându-se limitarea de viteză în cascadă de la 70km/h, 50km/h, la 30km/h, specifică unui şantier în lucru.

 Suplimentar, autorităţile sucevene au solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi instalarea unui indicator rutier de tip consolă, transversal  faţă de axul drumului, la o distanţă de circa 250 m de sensul giratoriu pe direcţia Gura Humorului – Suceava, care va furniza informaţii rutiere participanţilor la trafic. „Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că majoritatea şoferilor s-au obişnuit cu soluţia existentă în acest moment, zona va fi monitorizată de agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care vor dirija şi supraveghea circulaţia în zonă mai ales în condiţii de vizibilitate redusă”, se mai arată în comunicat.