Nechifor: Lucrarile la aeroportul Suceava au inceput in forta si sunt in grafic


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor 3

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Cum am vazut azi pe aeroport, vom lungi pista cu 450 de metri la sud, iar la nord cu inca 210 metri. In final, proiectul va fi de 2160 metri. Va fi o pista de 45 m latime, iar caile de rulare vor fi modificate de la 18 la 23 m. Pot spune ca ce defineste structura de rezistenta a pistei care va avea portanta ce va permite decolare pentru avioane de mari dimensiuni.

Am vrut sa dam semnalul ca lucrarile au inceput in forta si suntem in grafic. Taromul ne-a anuntat ca doresc cu cel putin doua luni inainte de finalizarea lucrarilor sa fie informati pentru a putea opera. Ne gandim si la curse low cost. Modernizarea de etapa a aerogarii e in grafic. Am decis sa fie amenjate spatii pentru fumatori aici in aerogara.

Se lucreaza in paralel la statia electrica si ne vom preocupa sa asiguram solutii clare pentru montarea balizajului astfel incat sa se poata ateriza in conditii extreme. Vor fi foarteputine cazuri cand vor fi conditii extreme majore ca sa nu putem opera la Suceava. Modernizarea va crea un cadru optim astfel incat companiile sa poata opera pe Suceava. Am avut nesansa sa renuntam la doua contracte in 2013 pentru ca aveam de lucrat pe aeroport.

Nu e nimic grav. Vom relua demersurile pentru ca vom avea o altfel de abordare care tine de Consiliul Concurentei si incercam sa definim ajutorul de stat ca sa putem oferi beneficii celor care opereaza. Facilitatile sunt cele standard in industria aviatica. Fiecare aeroport de mici dimensiuni a avut un plan de marketing. Noi vrem sa avem si incasari importante si ne gandim sa fructificam parcarea de la CEBS.”


Intră acum și în grupul de