Elevii de la Scoala Gimnaziala Nr.8 Suceava au marcat 164 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia sărbătoririi a 164 de ani de la naşterea „Luceafărului” poeziei româneşti, Mihai Eminescu, la Şcoala Gimnazială Nr.8 Suceava elevii claselor I-IV au desfăşurat activităţi educative, înscrise în proiectul „Mihai Eminescu mai aproape de noi”.

Potrivit organizatorilor, scopul acestor activităţi a fost acela de cunoaştere a operei poetului Mihai Eminescu şi de dezvoltare a dragostei pentru literatura română clasică şi contemporană.

Astfel, în data de 14 ianuarie 2014, elevii claselor a III-a B (îndrumaţi de prof. înv. primar Narcisa Florentina Pelinariu) şi a III-a D Step by Step (îndrumați de doamnele înv. Cătălina Honciuc și Olimpia Manole), i-au invitat pe colegii lor de la clasele a III-a A (îndrumaţi de prof. înv. primar Greta Airinei), a III-a C (îndrumaţi de prof. înv. primar Dorina Fărtăiş), a IV-a A (îndrumaţi de prof. înv. primar Lenuţa Movileanu) şi a IV-a B Step by Step (îndrumaţi de prof. înv. primar Geanina Bordeianu şi Maria Rotaru), la un Concurs Literar intitulat Mihai Eminescu prin ochi de copil, ce a avut loc la biblioteca şcolii.

Cele şase echipe au demonstrat cunoaşterea activităţii poetului Mihai Eminescu prin rezolvarea exerciţiilor propuse în concurs.

Pe 15 ianuarie 2014 au fost înmânate diplomele cu premii pentru cele şase echipe participante la concurs.

“Felicitări tuturor celor ce s-au implicat în acest proiect din dorinţa de a purta mai departe flacăra ce a ars mereu în inima marelui poet român – Mihai Eminescu”, transmit organizatorii.


Intră acum și în grupul de