S-a deschis sensul giratoriu in jurul Zidului Mortii de pe DN 17


Intră acum și în grupul de

Măsurile stabilite, în vederea fluidizării şi creşterii siguranţei traficului pe DN17 în zona intersecţiei cu varianta de ocolire a municipiului Suceava au fost puse în practică de sâmbătă când la implementarea noilor condiţii de circulaţie în această zonă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor,   prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, şeful IPJ Suceava Ilisei Daniel şi Cristi Huţanu şeful SDN Suceava.

 trafic separatoare zidul mortii

În urma măsurilor stabilite cu constructorul s-a realizat deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu, dar fără a se asigura posibilitatea întoarcerii de pe un sens pe altul al drumului  DN 17. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, prin Sectia Drumuri Naţionale Suceava a construit două insule triunghiulare cu parapeţi din plastic de tip  „New Jersey” , care au separat cele două sensuri de mers pe DN17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava.

sens giratoriu

Autorităţile sucevene susţin că în al doilea rând, toată semnalizarea rutieră a fost refăcută conform noilor condiţii de circulaţie, fiind realizate benzi rezonatoare dinspre municipiul Suceava, marcajul orizontal şi au fost montate indicatoare de semnalizare verticală. Restricţiile de viteză impuse în această zona sunt în cascadă de la 70km/h, 50km/h, la 30km/h, specifică unui şantier în lucru.

separatoare dn 17 zidul mortii

În cursul săptămânii viitoare se va instala un indicator rutier de tip consolă, transversal  faţă de axul drumului, la o distanţă de circa 250 m de intersecţie, pe direcţia Gura Humorului – Suceava, care va furniza informaţii rutiere participanţilor la trafic, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, prin Serviciul Rutier, monitorizează de sâmbătă seara zona, care va dirija şi supraveghea circulaţia mai ales în condiţii de vizibilitate redusă cât şi pe timpul nopţii.

DN 17 semnalizare auto

 


Intră acum și în grupul de