Au prejudiciat bugetul de stat cu peste 150.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Patru suceveni sunt cercetaţi penal, după ce au prejudiciat bugetul de stat cu peste 150.000 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de un bărbat în vârstă de 53 ani, din municipiul Fălticeni, administrator al unei firme din localitatea Sasca Nouă pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Sursa citată precizează că totodată, urmărirea penală a fost începută şi faţă de trei femei cu vârste între 32 şi 52 de ani din comunele Boroaia, Ciprian Porumbescu şi Baia pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 Cercetările au evidenţiat că administratorul firmei din Sasca Nouă a completat în fals în perioada iulie 2008-septembrie 2012 două facturi şi două chitanţe fiscale şi a evidenţiat în contabilitatea societăţii, 63 facturi fiscale, ce au fost completate în fals de cele trei femei, în sumă de 422.962 lei (fără TVA), reprezentând aprovizionări de marfă, de la diferite societăţi care figurează radiate sau în contabilitatea cărora nu se regăsesc aceste mărfuri ca fiind livrate.

 Anchetatorii arată că aceste operaţiuni fictive au avut drept consecinţă sustragerea de la plata TVA în sumă de 117.283 lei şi un impozit pe profit de 36.267 lei.

 Sursa citată precizează că în această cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii, iar după definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.


Intră acum și în grupul de