Zeci de mii de participanti la comemorarea lui Stefan cel Mare la Putna


Intră acum și în grupul de

La slujba religioasa au fost prezenti presedintele Ion Iliescu si premierul Adrian Nastase si ministrii Ioan Mircea Pascu, Razvan Theodorescu, Eugen Bejinariu si Marian Saniuta, precum si liderii Aliantei D.A.(PNL-PD), Theodor Stolojan si Traian Basescu, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, reprezentanti din judetele Moldovei, dar si personalitati din Republica Moldova, cum ar fi fostul presedinte Mircea Snegur.

De asemenea, au ajuns la manastirea Putna citeva mii de romani din Ucraina si Republica Moldova precum si reprezentanti ai minoritatii romane din Serbia, Albania sau Macedonia.

Un cortegiu comemorativ care a purtat, de la Suceava, icoana lui Stefan cel Mare, a sosit vineri dimineata la manastirea Putna, fiind intimpinat de staretul manastrii, Melchisedec.

Slujba religioasa care s-a va incheiat aproape de ora 14 a fost urmata, timp de cinci minute de „Simfonia Clopotelor”, dupa care, la mormintul lui Stefan cel Mare din biserica manastirii au fost depuse coroane de flori, ofrande , jertfe si buchete de flori .

Totodata, premierul Adrian Nastase oferit manastirii Putna replica spadei lui Stefan cel Mare primita, in urma cu o luna, de la omologul sau turc.

In cursul dupa amiezii, pe un platou din apropierea manastirii Putna, manifestarile au continuat cu un spectacol artistic.


Intră acum și în grupul de