Tone de mincare pentru pelerini la Manastirea Putna

Ospatul traditional care a fost oferit de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor imediat dupa incheierea festivitatilor a cuprins mai multe feluri de mincare de post, evidentiindu-se in mod deosebit sarmalele cu stafide. Au fost puse la dispozitia pelerinilor in jur de 30.000 de sarmale la care au lucrat o zi intreaga nu mai putin de 50 de femei. Oaspetii s-au putut infrupta din diferite preparate din peste, mai multe feluri de salate (de vinete, de icre, de cartofi cu masline si castraveti murati), fructe (caise, cirese, piersici) si din traditionalul cozonac. Toate aceste bunatati au fost stropite cu vin de Cotnari. Pentru ospat organizatorii au amenajat linga Manastirea Putna corturi speciale si mese din plastic. De mentionat ca initial alaturi de pelerini, in aer liber, trebuiau sa ospateze si oficialitatile in frunte cu presedintele tarii, Ion Iliescu si primul ministru Adrian Nastase, insa in cele din urma acestia au preferat sa ia masa in liniste in incinta manastirii.