Imagini cu manastirile din Bucovina prezentate la Consiliul de Securitate ONU


Intră acum și în grupul de

Reprezentantul permanent al Romaniei, ambasadorul Mihnea Motoc, a prezentat imagini ale manastirilor din Bucovina ctitorite de Stefan cel Mare, domnitorul cu una din cele mai lungi si pline de success domnii din Europa secolului al XV-lea, de la moartea caruia se implineste o jumatate de mileniu, se arata intr-un comunicat al Guvernului

La aceasta reuniune, desfasurata in data de 2 iulie, dupa seria de consultari bilaterale cu ceilalti 14 membri ai Consiliului de Securitate, a fost adoptat, prin consens, calendarul de lucru al acestui for international prezidat de Romania in cursul lunii iulie.
Potrivit agendei propuse de delegatia romana, atentia Consiliului de Securitate se va axa asupra situatiilor din regiunile unde sunt desfasurate misiuni de mentinere a pacii ale ONU (Etiopia si Eritreea, Sierra-Leone, Georgia/Abhazia, RD Congo, Liban), precum si asupra evenimentelor din Orientul Mijlociu si Somalia. De asemenea, Consiliul va monitoriza indeaproape situatia din Iraq si Afganistan.
Romania va organiza la 20 iulie o dezbatere publica privind mecanismele de coordonare si cooperare intre organizatia globala si organizatiile regionale in procesele de stabilizare. Reuniunea va fi prezidata de Primul Ministru al Romaniei, Adrian Nastase, si se va bucura de prezenta Secretarului General al ONU, Kofi Annan, si a liderilor principalelor organizatii regionale printre care si Uniunea Europeana.


Intră acum și în grupul de