Gheturi detonate pe raul Bistrita cu 40 de kilograme de explozibil (GALERIE FOTO)


Intră acum și în grupul de

Poduri de gheaţă, pe o lungime de 600 de metri, şi un zăpor, pe o lungime de 200 de metri, formate pe râul Bistriţa, în aval de staţia de epurare a staţiunii Vatra Dornei, au fost distruse în zilele de miercuri şi joi de pirotehniştii suceveni prin explozie. Pentru detonarea formaţiunilor de gheaţă s-au folosit aproximativ 40 de kilograme de materiale explozive.

În comunicat de presă remis de ISU Suceava se arată că echipaje ale Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei au monitorizat cursurile râurilor Coşna, Dorna şi Bistriţa în perioada în care temperaturile au scăzut, iar în cursul zilei de marţi au fost semnalate au fost semnalate aglomerări de sloiuri care s-au format pe cursurile râurilor monitorizate.

Sursa citată precizează că pe râul Bistriţa, în aval de staţia de epurare a municipiului Vatra Dornei, formaţiunile de gheaţă au blocat un canal de colectare a scurgerilor de pe versanţi, iar apele s-au acumulat în partea stângă a unui dig de protecţie şi puneau în pericol gospodăriile din zonă.

În urma solicitării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei şi a specialiştilor din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, prefectul Florin Sinescu a decis trimiterea în zona respectivă a Grupei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

ISU Suceava precizează că, în urma intervenţiilor pirotehniştilor, pericolul de inundare a gospodăriilor ameninţate a fost înlăturat, iar pompierii dorneni vor continua monitorizarea râurilor pe toată perioada sezonului rece, pompierii urmând să intervină dacă situaţia în teren o va impune, pentru înlăturarea eventualelor probleme semnalate.


Intră acum și în grupul de