LIVE: Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Pe ordinea de zi:

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al judeţului Suceava şi a unităţilor subordonate Consiliului Judeţean Suceava pe anul 2014 și estimările pentru anii 2015-2017.
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Consiliului Judeţean Suceava la realizarea filmului „Turism verde internaţional”, în cadrul Proiectului de cooperare în domeniul turismului durabil şi promovarea destinaţiilor turistice 2012-2014, implementat sub coordonarea Departamentului de Nord şi în parteneriat cu provinciile Flandra Occidentală şi Hainaut (Belgia), Voievodatul Lodz (Polonia), Comitatul Baranya (Ungaria), provincia Brunswick (Canada) şi judeţul Suceava.
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat pentru înființarea unui Pol de dezvoltare pentru investiții integrate (ITI-CLLD) în arealul desemnat din județul Suceava, pentru perioada 2014-2020, între Consiliul Județean Suceava și partenerii teritoriului desemnat.
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii a 10 contracte de voluntariat cu salvatori montani atestați, a modelului-cadru al contractului de voluntariat și a cheltuielilor necesare, precum și aprobarea normei de hrană pentru personalul din cadrul Compartimentului SALVAMONT al Serviciului CNIPT din cadrul Direcției managementul proiectelor a aparatului de specialitate al Consiliului Județean Suceava.

TEXT LIVE:

Liderul consilierilor PDL, Vasile Ilie, a solicitat CJ Suceava alocarea de fonduri pentru realizarea de perdele forestiere la marginea drumurilor judetene.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Cea mai mare problema cu aceste perdele este regimul de proprietate de la marginea drumurilor. Va trebui sa vedem exact cu ce fel de arbori va trebui sa intervenim. Am rugamintea sa se analizeze si solutiile moderne. As vrea sa prinda contur proiectul.”

Mihai Grozavu, consilier PSD:

„Oamenii au inceput sa vanda la greu pamanturile agricole din zona Radauti catre o firma care da 150 milioane lei vechi pe un hectar si se planteaza plopi.”

Catalin Nechifor:

„Prin vot unanim s-a adoptat bugetul propriu pe 2014, mai mare cu circa 100.000 mii de lei noi fata de anul trecut. In 2014 avem foarte multe proiecte ce necesita cofinantare. Fata de 2013, ma astept sa avem un an mai bun si sa nu mai avem blocaje de timp din cauza licitatiilor.

E mai mare bugetul cu 17% fata de anul trecut. S-a inteles azi nevoia de a finanta suplimentar bugetul. S-a aprobat un imprumut pentru o zona de refinantare si pentru  dezvoltare.

Nevoia de finantare pentru aeroport e foarte importanta si e anul de foc pentru aeroport. E cea mai importanta investitie pentru noi. Vom face toate eforturile pentru asta. Am incercat sa fim pe o abordare elastica pentru drumurile judetene. Credem ca din licitatiile pentru aeroport se vor face economii. Am decis ca 7 milioane de lei sa mearga la drumuri si sa fie utilizate pentru cateva tronsoane importante care sunt in derulare.

Refinantarea imprumutului  existent la CJ nu va avea impact financiar negativ, doar pozitiv, dar e nevoie de avizul celor de la Bucuresti.

Intuiam un vot favorabil azi in CJ motiv pentru care sunt deja in lucru procedurile pentru a putea urca pe SEAP acest imprumut. Ca si judet, vom fi in indicatori decenti privind gradele de indatorare. In 2015, va fi un grad maxim. Sumele sunt sustenabile si spre 2020 va scadea spre 7,45 %. Nu facem practic o formula financiara care sa ne aduca dificultati ulterioara. Chiar si pe grad de indatorare Suceava are o limita de creditare de 500 miliarde de lei vechi.

Voi discuta si cu parlamentarii de Suceava ca sa definim prin lege zona de protectie a drumurilor ca sa intre in zona de utilitate publica si sa putem actiona.”


Intră acum și în grupul de