Cladirile circumscriptiilor veterinare ar putea fi vindute la preturi modice


Intră acum și în grupul de

El a spus ca Guvernul Romaniei a adoptat o hotarire potrivit careia medicilor concesionari li se acorda dreptul de a cumpara spatiile in care functioneaza circumscriptiile sanitare veterinare, act normativ la care mai trebuie sa apara normele metodologice.

„Am declansat deja procedurile de evaluare a imobilelor si asteptam acum aparitia normelor metodologice pentru a stabili preturile finale”, a spus Cimpan.

El a adaugat ca prin hotarirea de guvern respectiva a fost aprobata si lista circumscriptiilor sanitare veterinare care urmeaza sa fie vindute, pe aceasta lista figurind un numar de 40 de circumscriptii sanitare veterinare din totalul celor 98 din judetul Suceava, cladiri care se afla in patrimoniul Agentiei Domeniilor Statului.

Cimpan a spus ca restul circumscriptiilor sucevene care nu figureaza pe lista se afla in proprietatea primariilor, multe dintre ele fiind deja cumparate de medicii concesionari. „Au fost impuse o serie de reguli cu privire la vinzarea circumscriptiilor. Spre exemplu, un medic concesionar nu poate cumpara decit o singura circumscriptie. Daca are concesionate doua comune comasate el trebuie sa opteze pentru o singura cladire”, a precizat Cimpan. Potrivit lui Cimpan , circumscriptiile sanitare veterinare ar putea fi vindute la un pret echivalent cu valoarea lor de inventar, adica modic, in acest sens Agentia Nationala Sanitar Veterinara purtind negocieri cu Ministerul Finantelor Publice. Daca finantistii isi vor da acordul, atunci o cladire poate fi cumparata chiar cu 100.000 de lei, adica pretul unui harbuz mai mare.

„Avem cladiri construite in anii 50- 60 care valoreaza 100.000 sau 200.000 de lei”, a spus Cimpan. Valoarea de inventar a celor 40 de circumscriptii sucevene care vor fi scoase la vinzare este de 3,884 de miliarde de lei. Doar doua circumscriptii sint mai scumpe, ele fiind construite in ultimii ani. Este vorba de cea de la Paltinoasa , a carei valoare de inventar este de un miliard de lei si cea de la Scheia, a carei valoare atinge cifra de 870 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de