Noua suceveni vaccinati antirabic dupa ce au venit in contact cu animale turbate


Intră acum și în grupul de

El a spus ca in judet au fost depistate doua focare de rabie fiind luata masura instituirii carantinei sanitare veterinare in comunele sucevene Ciocanesti si Risca.

Cimpan a precizat ca primul focar de rabie a fost depistat in comuna suceveana Ciocanesti unde o vaca a fost muscata de un animal salbatic, cel mai probabil un lup sau un ris .

Cimpan a spus ca proprietarul animalului a sacrificat vaca, iar la manevrele de taiere si transare a carnii participind opt persoane, fiind anuntat medicul veterinar al comunei pentru a stabili cauza imbolnavirii.

Directorul DSVSA Suceava a spus ca medicul veterinar al comunei Ciocanesti a suspicionat rabia in acest caz si a trimis laboratorului DSVSA probe biologice, in urma analizelor efectuate stabilindu-se diagnosticul de rabie.

El a spus ca in zona respectiva s-a efectuat o ancheta epidemiologica , s-a reconstituit cadavrul animalului si s-au luat masuri de distrugere a acestuia .

„Cele opt persoane venite in contact cu animalul au fost vaccinate anti-rabic”, a spus Cimpan care a adaugat ca in zona s-a instituit carantina de gradul III .

Un alt focar de rabie s-a depistat in comuna suceveana Risca , la un cal care prezenta fenomene de agresivitate si care si-a muscat stapinul.

Directorul DSVSA Suceava a precizat ca si in acest caz s-a suspicionat rabia, proprietarul calului avind gospodaria situata la liziera unei paduri.

In urma efectuarii analizelor de laborator s-a constatat ca animalul suferea de rabie fiind muscat cel mai probabil de un animal salbatic, in comuna instituindu-se carantina sanitara veterinara.

Directorul DSVSA Suceava a spus ca a fost anuntata si DSVSA Neamt pentru luarea masurilor necesare instituirii carantinei sanitar-veterinare pentru comunele nemtene limitrofe judetului Suceava.

El a mai spus ca acestea sint primele doua focare de rabie depistate in judet in acest an.


Intră acum și în grupul de