Cinci unitati culturale din judet amendate de pompieri pentru deficiente


Intră acum și în grupul de

Comandantul Grupului de pompieri „Bucovina” al judetului Suceava, Eugen Gaitan a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa ca din cauza situatiei financiare precare a unitatilor de cultura din patrimoniul judetean acestea nu au mijloace materiale de a face unele investitii care sa asigure conditiile corespunzatoare de protectie la foc.

El a dat ca exemplu situatiile intilnite la Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava , dar si Casa Polona din Suceava, unde nu au fost finalizate reabilitarile privind alimentarea cu apa a bazinelor de rezerva pentru incendiu.

Pompierii suceni au constatat ca la Casa de Cultura a Sindicatelor din Cimpulung Moldovenesc instalatiile speciale de stingere nu sint functionale , iar conductele de apa pentru alimentarea hidrantilor exteriori si a bazinului de apa pentru incendiu prezinta fisuri.

Gaitan a spus ca Muzeele Etnografice din Suceava si Vatra Dornei, precum si Muzeul Lemnului din Cimpulung Moldovenesc nu dispun de instalatii de detectare si semnalizare automata a incendiilor.


Intră acum și în grupul de