A crescut semnificativ numarul cazurilor de violenta in familie, la Suceava, in 2013


Intră acum și în grupul de

violenta

În anul 2013, la nivelul DGASPC Suceava au fost înregistrate un număr de 419 sesizări de violenţă în familie confirmate (abuz fizic, abuz emoţional, abuz sexual, neglijare), a declarat marţi, şeful instituţiei sucevene, Ionuţ Adomniţei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ionut AdomniteiPotrivit acestuia, din totalul de 419 sesizări, 328 au fost cazuri de neglijare, 51 de abuz fizic, 21 cazuri de abuz sexual, 19 cazuri de abuz emoţional. Din cele 419 cazuri, pentru 110 a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgenţă în sistemul de protecţie, iar 309 copii au fost menţinuţi în familie.

Adomnitei a arătat că numărul cazurilor de violenţă în familie confirmate în 2013 este mult mai mare decât în 2012 când au fost reclamate 285 de cazuri. „Violenţa în familie este o urmare a sărăciei, a pierderii locului de muncă, a unui nivel de trai scăzut. De asemenea, violenţa se întâlneşte şi în cazul familiilor tinere, a părinţilor tineri care nu ştiu să îşi îngrijească corespunzător copiii”, a mai explicat Adomniţei.


Intră acum și în grupul de