DGASPC Suceava vrea sa incheie un protocol de colaborare cu Spitalul Judetean! Citeste si alte noutati aici


Intră acum și în grupul de

DGASPC suceava

La parterul clădirii care găzduieşte Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, va funcţiona, începând cu 1 martie 2014, un Birou de Relaţii cu Publicul şi Registratură, a declarat directorul general al instituţiei sucevene, Ionuţ Adomniţei, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, în prezent, Registratura se află în Secretariatul instituţiei sucevene, la etajul 1.

Tot din 1 martie, va putea fi accesată şi noua pagină web a instituţiei, la adresa www.dgaspcsv.ro.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Adomniţei a mai anunţat că în luna mai a acestui an, DGASPC Suceava va fi gazda concursului EuropAffiche, după ce anul trecut echipa de beneficiari de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocul Dragomirnei a câştigat la Timişoara acestă competiţie, şi a fost premiată cu o vizită la Parlamentul European din Bruxelles.

Totodată, directorul  DGASPC Suceavaa arătat că, din 2014, se doreşte, la nivel de instituţie, acordarea unor premii copiilor aflaţi în sistemul de protecţie, care vor avea rezultate foarte bune la învăţătură.

„Urmărim, deopotrivă, deschiderea unor noi linii de finanţare în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din centrele de copii şi adulţi, sau pentru construirea unor noi locaţii. În momentul de faţă, avem peste 50 de cereri de internare în Centre de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică şi numeroase cereri de internare în Cămine de bătrâni. Din păcate, în structura Direcţiei de Asistenţă Socială nu avem cămine de bătrâni. Au existat două, unul la Zvoriştea şi unul la Pojorâta, dar au fost transformate, în 2010, în Centre de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică.

În următoarea perioadă, ne dorim încheierea unui protocol de colaborare cu Spitalul de Urgenţă << Sfântul Ioan cel Nou >> Suceava, în vederea efectuării cu titlu gratuit a unui set minim de analize pentru persoanele care apelează la serviciile centrelor maternale, a Centrului destinat victimelor violenţei în familie, precum şi pentru copiii care sunt aduşi în regim de urgenţă”, a declarat şeful DGASPC Suceava.

El a mai precizat că are în vedere şi derularea mai multor acţiuni de genul „Porţi deschise” prin care să ofere cetăţenilor posibilitatea vizitării centrelor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.


Intră acum și în grupul de