Lungu vrea sa afle modul in care au fost gestionate fondurile Primariei Sucevei

Primarul a declarat ca PNA s-a autosesizat in legatura cu modul de cheltuire a banului public in urma unui raport intermediar al Curtii de Conturi. “E normal sa stiu care sint problemele aflate in atentia PNA”, a spus Lungu care a adaugat ca a cerut si Curtii de Conturi sa efectueze un control pentru descarcarea de gestiune. Lungu a intarit declaratia facuta la instalarea sa in fruntea municipalitatii cum ca nu va lucra cu directorul economic al Primariei, Neculai Bujor, pe care l-a acuzat de “cheltuirea ineficienta a banilor publici” si de “rea gestiune financiara”.

“In nici un caz nu voi lucra cu dumnealui in calitate de director economic”, a spus Lungu care a subliniat ca a constatat ca Bujor a achitat sume de bani pentru lucrari executate fara ca in acest sens sa existe contracte, fara licitatii sau selectii de oferte.

El a spus ca a identificat numeroase contracte neonorate sau devize de lucrari supraestimate si ca a cerut firmelor care au prestat lucrari pentru Primaria Suceava sa prezinte directiei economice situatia la zi a sumelor pe care trebuie sa le incaseze.

“Vreau sa aflu adevarata dimensiune a datoriilor pe care le are Primaria fata de aceste firme”, a mai spus Ion Lungu.