Deputatul Mircea Grosaru a fost condus pe ultimul drum. Vezi cine a citit mesajul de condoleante din partea Camerei Deputatilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul minorităţii italiene, Mircea Grosaru, a fost condus, joi, pe ultimul drum. Peste o sută de persoane au luat parte la înmormântarea deputatului şi şi-au luat rămas bun de la acesta.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica Sf. Gheorghe (Mirăuţi), în prezenţa membrilor familiei, a rudelor şi  a prietenilor, precum şi a foştilor colegi de la echipa de fotbal CSM Suceava, şi a foştilor colegi din Prefectura Suceava, unde Mircea Grosaru a fost director în perioada 1997-1999, dar şi a reprezentanţilor comunităţii italiene sau ai altor minorităţi naţionale.

inmormantare mircea grosaru

Între cei care au participat la înmormântare au fost parlamentari de Suceava, senatorul PSD, Ovidiu Donţu, deputaţii PSD Gavril Mârza, Ioan Stan şi Eugen Uricec, deputaţii PNL Dumitru Pardău, Radu Surugiu, Constantin Galan, sau deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu, dar şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Un mesaj de condoleanţe din partea Camerei Deputaţilor a fost citit de deputatul minorităţii elene, Dragoş Gabriel Zisopol.

Deputatul Mircea Grosaru, în vârstă de 61 de ani, a murit, luni, în urma unui infarct, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Suceava.

El se afla la al treilea mandat de deputat în Parlamentul României. Mircea Grosaru era membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor. Totodata, el deţinea şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Italienilor din România – RO.AS.IT.

Mircea Grosaru a fost secretar general al PNL Suceava în perioada 1997-2000, iar la alegerile parlamentare din anul 2000 a candidat din partea minorităţii italiene fără însă să obţină mandatul, dar în 2004 a fost ales parlamentar şi în urma alegerilor parlamentare din 2008 şi în 2012 a fost reales deputat al minorităţii italiene.

Vezi şi:

https://www.newsbucovina.ro/exclusiv/96946/zeci-de-coroane-cu-flori-au-fost-depuse-la-capataiul-regretatului-mircea-grosaru-deputatul-minoritatii-italiene-din-romania


Intră acum și în grupul de