Universitarul sucevean Radu Dumitru Pentiuc a fost ales in consiliul director al Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania


Intră acum și în grupul de

Radu PentiucProf. univ. dr. ing. Radu Dumitru Pentiuc de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a fost ales membru în consiliul director al Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), alegerile având loc la finele săptămânii trecute, în cadrul Congresului al XXIX-lea al AGIR, informează într-un comunicat de presă, reprezentantii Consiliului Sucursalei AGIR Suceava.

Potrivit sursei citate, Pentiuc este preşedinte al sucursalei AGIR Suceava, el fiind şi şef al catedrei de Electrotehnică a Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Asociația Generală a Inginerilor din România-AGIR este o organizație profesională importantă, care la sfârșitul anului 2013, în baza de date număra 5.547 membri.

După vârstă 10% dintre membri au între 25 și 30 de ani, 25% între 30 și 40 de ani, 29% între 40 și 50 de ani, 26 % între 50 și 60 de ani, 10% peste 60 de ani. Dintre membrii AGIR 73% sunt bărbați și 27% sunt femei.

După specialitate: mecanică 21%, electrică 11%, construcții 9%, TCM 5 %, textile 4 %, metalurgie 4%, transporturi 4% și în proporție mai mică celelalte specialități.

Ca nivel de pregătire, doctor inginer sunt 22%, cadre universitare 12%, restul ingineri.

„Din această statistică sumară rezultă că inginerii din țara noastră sunt bine reprezentați în AGIR. Membri asociației sunt organizați într-o filială, 28 de sucursale județene, 24 de societăți de specialitate, 12 cercuri, 13 membri colectivi și 12 membri susținători. În anul 2013 s-a reușit actualizarea a 95% din datele personale ale membrilor, cele 5 procente lipsă fiind reprezentate de pensionari sau studenți. Sucursale Suceava AGIR are 117 membri”, se arată în documentul citat.


Intră acum și în grupul de