Testari nationale pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial, in acest semestru. Vezi aici cand se da simularea la BAC!


Intră acum și în grupul de

simulare

Conform Ministerului Educaţiei, în semestrul al II-lea, care a debutat la începutul acestei săptămâni, se vor înregistra câteva premiere, cea mai importantă fiind legată de testările pe care elevii din ciclul primar vor trebui să le susţină.

Calendarul evenimentelor din educaţie arată că – În perioada 18-20 februarie, va avea loc simularea evaluării naţionale pentru elevii din clasa a VIII-a. Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, în premieră, şi elevii din clasa a XI-a, va fi între 3 şi 7 martie.

În perioada 6-29 mai, elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine, pentru prima dată, evaluări cu subiecte unice. Elevii de clasa a II-a vor fi testaţi la scris-citit şi matematică, elevii de clasa a IV-a, la limba română (înţelegerea textului scris) şi matematică, iar cei de a VI-a, la limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe. Rezultatele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog, ci vor sta la baza realizării de către profesori “a unor planuri individualizate de învăţare”.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75%, faţă de 50%, cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25%.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie-7 iulie.


Intră acum și în grupul de