Prefectul Florin Sinescu, dupa ce a survolat cu un elicopter bazinele raurilor Bistrita si Dorna: „Nu sunt pericole iminente in cele trei zone cu gheturi din judetul Suceava”(VIDEO)


Intră acum și în grupul de

 Pentru a evalua eventualele pericole ce pot apărea din cauza topirii rapide a stratului de zăpadă de pe versanţi, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a survolat marţi, cu un elicopter, bazinele râurilor Bistriţa şi Dorna.

iarna elicopter vedere aeriana iarna coada lacului elicopter

 Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, de la coada lacului de acumulare Bicaz, pe râul Bistriţa, este format un pod de gheaţă cu o lungime de aproximativ trei kilometri, iar în amonte, în judeţul Suceava, pe acelaşi râu sunt două zone cu aglomerări de gheţuri la Dorna Arini şi Argestru, dar şi o acumulare de gheţuri pe râul Dorna, afluent al Bistriţei, în zona localităţii Roşu. „Nu sunt pericole iminente în cele trei zone cu gheţuri din judeţul Suceava”, a spus Sinescu, care a adăugat că acum apa circulă pe sub gheaţă.

 Prefectul a menţionat că stratul de zăpadă de pe versanţi nu e foarte mare, având o grosime, în medie, de 20 de centimetri, iar dacă topirea zăpezilor se va face gradual nu vor exista probleme.

vedere aeriana iarna

 Sinescu a spus că dacă topirea zăpezilor se va produce rapid ar putea fi necesare intervenţii pirotehnice pentru spargerea acumulărilor de gheaţă pentru degajarea cursului de apă. „Dacă va fi nevoie de intervenţii pirotehnice, acestea se vor face în colaborare cu autorităţile din Neamţ. Trebuie să ne coordonăm acţiunile”, a spus Sinescu.

 Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a decis organizarea unei misiuni de monitorizare a bazinelor râurilor Dorna şi Bistriţa, pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă, ce ar putea fi provocate de formaţiunile de gheaţă, iar în acest scop a fost solicitată intervenţia unui elicopter, pentru survolul zonei montană a judeţului, pentru monitorizarea stratului de zăpadă de pe versanţi.


Intră acum și în grupul de