ISJ a publicat circumscriptiile scolare pentru judetul Suceava. Vezi la ce scoala esti arondat si cum iti inscrii copilul la clasa pregatitoare si clasa I!


Intră acum și în grupul de

Inscrieri-clasa-pregatitoare-si-clasa-I

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a publicat lista circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea la clasa pregătitoare şi clasa I, precum şi numerele de Tel Verde (disponibil începând din 1 aprilie) la care părinţi pot suna pentru a cere informaţii suplimentare.

Astfel, fiecare părinte interesat va şti la ce şcoală este arondat. Detalii suplimentare pot fi consultate accesând http://www.isj.sv.edu.ro/clasap.html, secţiunea Circumscriptii şcolare clasa pregătitoare şi clasa I anul 2014.

Conform Calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, în perioada 19 – 28 februarie, în fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare, va fi organizată Ziua porţilor deschise, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. Totodată, în acest interval, în şcoli vor avea loc întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014 – 2015, în învăţământul primar.

În intervalul 24 februarie – 14 martie, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Conform aceluiaşi Calendar, prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va începe în data de 17 martie, când va avea loc procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Imediat, în perioada 18 – 20 martie, vor fi procesate cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pentru locurile rămase libere.

Pe 21 martie va avea loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

În perioada 21 – 22 martie, unităţile de învăţământ vor afişa lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

elevi pregatitoare

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc din data de 24 martie.

Astfel, în intervalul 25 martie – 4 aprilie vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

În data de 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Apoi, în intervalul 14 – 18 aprilie, vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

MEN a realizat şi calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I.

Astfel, în perioada 24 februarie- 14 martie, vor fi depuse cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie, iar în perioada 25 martie – 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie.

În 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I.


Intră acum și în grupul de