Vezi cat din creditul de 33 de milioane de lei ce urmeaza a fi accesat de CJ Suceava afecteaza plafonul de indatorare al Romaniei


Intră acum și în grupul de

Aleşii judeţeni suceveni au aprobat, luni, modificarea unei hotărâri adoptate în luna ianuarie, privind accesarea unui credit de 33 de milioane de lei, astfel încât să fie evidenţiate fondurile ce vor fi folosite pentru proiecte de interes judeţean şi separat cele pentru cofinanţarea proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava şi pentru refinanţarea unui credit din 2005.

Astfel, se prevede că CJ Suceava va accesa un credit de 20 de milioane de lei, din care şase milioane de lei pentru cofinanţarea proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava şi 14 milioane de lei pentru investiţii de interes judeţean, dar şi contractarea unui credit de 13 milioane de lei pentru refinanţarea unui credit obţinut de CJ Suceava, în 2005 de la BCR.

catalin nechifor 1

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a explicat că a fost necesară evidenţierea destinaţiei folosirii celor 33 de milioane de lei întrucât creditele pentru cofinanţări de proiecte europene şi cele pentru refinanţarea datoriei publice, nu afectează plafonul de îndatorare al României şi nici gradul de îndatorare a bugetului local. Astfel, din cele 33 de milioane de lei ce urmează să fie împrumutate, doar 14 milioane de lei vor afecta plafonul de îndatorare.

Din cele 14 milioane de lei, 7 milioane de lei sunt necesari pentru dotări şi amenajări interioare şi exterioare la Aeroportul Suceava, iar 7 milioane de lei pentru finalizarea unor lucrări de drumuri judeţene.

Tot în şedinţa de luni, CJ Suceava a votat şi actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a Aeroportului Suceava, costurile totale fiind de 167,7 milioane de lei, din care lucrări de construcţii-montaj, în valoare de 133,9 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de