Sucevean cercetat pentru ca a taiat ilegal aproape 200 de arbori


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni efectuează cercetări privind tăierea ilegală şi furt de arbori de un bărbat în vârstă de 39 de ani din Panaci.

Astfel, în baza unor informaţii deţinute de poliţiştii Postului de poliţie Panaci, s-a stabilit faptul că un bărbat de  39 ani din localitate,  proprietarul  unei  suprafeţe de pădure situată în comuna Panaci, s-a  deplasat cu un TAF împreună cu alţi trei tineri şi  au tăiat fără drept şi sustras 96 arbori nemarcaţi din pădurea proprietatea unui bărbat de  64 ani din comuna Borca, judeţul Neamţ, situată în vecinătatea pădurii  autorului, volumul total fiind de 89,741 m.c. şi valoare de 15.862 lei.Echipa operativă a identificat pe drumul forestier ,,Buciniş’’, un număr de 44 buşteni, fasonaţi, iar la cioată au fost identificaţi  31 de arbori, cu un volum total de 69,876 m.c., material lemnos  găsit fiind predat organelor silvice.

În continuarea verificărilor s-au extins în cercetările şi s-a stabilit că în perioada 07-12.02.2014, acelaşi bărbat ,împreună cu cei trei tineri , au tăiat fără drept alţi 85 arbori nemarcaţi din pădurea proprietate personală în suprafaţă de 3,11 ha pădure situată în comuna Panaci şi aflată în administrarea O.S. Vatra Dornei, prejudiciul fiind de  18.009,17 lei.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a identificat  la cioată un număr de 18 arbori fasonaţi în volum de 14 m.c. ,  material lemnos ce a fost predat ocolului silvic.

Cercetările sunt continuate de Secţia 15  Poliţie Rurală  Iacobeni, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.


Intră acum și în grupul de