„Anul 2014 va fi un an mort”. Vezi in ce context a spus primarul Sucevei acest lucru


Intră acum și în grupul de

Studiul de dezvoltare durabilă 2014-2020 pentru Zona Metropolitană Suceava ce include 14 localităţi din apropierea municipiului, este în curs de definitivare, fiind incluse proiecte de infrastructură rutieră, de apă şi canalizare, zone de agrement sau pentru modernizări de şcoli sau grădiniţe, a declarat miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. El a arătat, într-o conferinţă de presă că la începutul lunii martie, se va organiza întâlnirea dintre Suceava şi Botoşani privind stabilirea proiectelor comune ce vor fi susţinute pentru finanţare în cadrul structurii comune de dezvoltare formate de cele două zone, acest areal de dezvoltare fiind inclus în strategia naţională de Investiţii Teritoriale Integrate (ITI).

sedinta zona metropolitana suceava

El a precizat că proiectele urmează să fie promovate pentru a fi finanţate în exerciţiul financiar european 2014-2020, dar că nefiind semnat încă acordul cadru cu Uniunea Europeană, anul 2014 este „mort”. „Anul 2014 va fi un an mort privind finanţarea 2014-2020 de accesare de fonduri europene”, a spus Lungu.

Autorităţile din Suceava şi Botoşani au stabilit, în luna septembrie, înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară formată din zonele metropolitane Suceava şi Botoşani, pentru promovarea de proiecte comune care vor fi finanţate din fonduri  europene în perioada 2014-2020.

Asocierea Suceava-Botoşani va cuprinde 23 de localităţi din cele două judeţe, iar noua structură va putea comunica direct cu Comisia Europeană.


Intră acum și în grupul de