S-a vandut primul apartament dintre cele construite prin ANL, la Suceava. Vezi cu ce pret

 La Suceava s-a vândut primul apartament dintre cele construite prin ANL, un apartament de două camere ce a fost achiziţionat cu 22.870 de euro. „Minune! Am vândut primul apartament prin ANL”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, într-o conferinţă de presă. El a menţionat că vânzarea s-a făcut la preţul de 326 de euro/mp, cumpărătorul achiziţionând şi terenul aferent apartamentului cu suma de 2.436 lei fără TVA.

ion lungu

Potrivit edilului-şef sucevean, din întreaga tranzacţie municipalitatea încasează 1%, restul banilor fiind transferaţi autorităţii centrale. Lungu a mai declarat că există cereri şi pentru ca alte apartamente construite prin ANL să fie achiziţionate şi şi-a exprimat speranţa că ANL va finanţa construcţia altor 80 de apartamente.

În prezent, în municipiul Suceava se aproximativ 200 de apartamente construite prin ANL îndeplinesc condiţiile pentru a fi vândute.

În ultimii ani autorităţile sucevene nu reuşiseră să vândă nici un apartament construit prin ANL întrucât preţul stabilit era mai mare decât preţul de pe piaţa liberă.