Ajutoare materiale de 6,47 de miliarde de lei pentru familiile din 10 judete


Intră acum și în grupul de

Ajutorul umanitar este acordat cu titlu gratuit in limita sumei de 6,470 miliarde lei si consta in materiale de constructii si reparat case (ciment, var, caramazi, tigle, coame, geam, cherestea rasinoase, cherestea foioase, lemn rotund, carton bituminat, tabla zincata, placi azbociment).
Pe baza evaluarilor efectuate de catre comisiile locale si judetene de aparare impotriva dezastrelor si prefecturilor din judetele afectate, ajutoarele au fost acordate astfel: familiilor din Alba (140 mil. Lei), din Arges (360 mil. lei), din Bihor (25 mil. lei), din Cluj (195 mil. lei), din Mures(2.200 mil. lei), din Neamt (1.150 mil. lei), din Salaj (300 mil. lei), din Satu Mare (430 mil. lei), din Suceava (850 mil. lei) si din Valcea (820 mil. lei).
Produsele vor fi scoase din rezervele de stat iar transportul acestora pana la locul indicat de fiecare prefectura se va efectua, in regim de urgenta, cu mijloace auto din dotarea unitatilor teritoriale din subordinea Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat sau cu mijloace ale unor societati comerciale angajate de acestea, precum si pe calea ferata prin grija Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „ CFR Marfa” – SA. Cheltuielile legate de ambalarea si transportul produselor se suporta de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat din venituri proprii, in limita bugetului aprobat. Distribuirea produselor catre populatia sinistrata se va face de catre prefecturile judetelor Alba, Arges, Bihor, Cluj, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Suceava si Valcea, prin persoane anume imputernicite. Schimbarea, sub orice forma, a destinatiei produselor acordate ca ajutor din rezervele de stat este interzisa si atrage, dupa caz, raspunderea civila, administrativa, disciplinara sau penala. Prefecturile judetelor Alba, Arges, Bihor, Cluj, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Suceava si Valcea vor justifica distribuirea produselor scoase din rezervele de stat, conform dispozitiilor legale in vigoare. De asemenea, documentele justificative privind distribuirea vor fi pastrate la sediul acestor prefecturi, in vederea punerii lor la dispozitia organelor de control abilitate. Actul normativ adoptat de Guvern aproba si completarea rezervelor de stat, in regim de urgenta, cu cantitatile de 27.288 m.p. de placi de azbociment in limita sumei de 2.200 mil. lei si a 11.080 m.p. carton bituminat in limita sumei de 340 mil. lei, consumate prin acordarea de ajutoare umanitare in semestrul I a.c. Finantarea se va realiza din venituri proprii ale Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat. Stocurile rezervei de stat vor fi reintregite si cu cantitatile acordate ca ajutoare umanitare conform acestei hotarari, prin grija Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, in anul 2005, cu finantare de la bugetul de stat.


Intră acum și în grupul de