Vezi la cat au ajuns datoriile SC GENKO MED GROUP SRL, care produce seringi de unica folosinta la Suceava


Intră acum și în grupul de

 Problemele sesizate de sindicatul din Genko Med Group privind neplata salariilor celor 72 de angajaţi au fost discutate, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, şi s-a constatat că societatea a acumulat datorii de aproape două milioane de lei, cea mai mare parte la bugetul de stat.

 Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în cadrul analizei efectuate s-a evidenţiat că societatea a ajuns în această situaţie din cauza neîncasării unor facturi pentru produsele livrate în valoare de aproximativ 1.350.000 lei, cumulat cu eşecul derulării unui proiect de investiţii cu fonduri europene.

CDS GENKO-ALFA1

 Astfel, firma a intrat în blocaj şi la acumularea de datorii de 1.966.309 lei din care 1.457.919 lei la bugetul consolidat al statului, 112.390 lei către Primăria municipiului Suceava şi circa 396.000 lei restanţe salariale.

 În urma discuţiilor purtate, s-a stabilit de comun acord ca în perioada imediat următoare, să fie stabilită o întâlnire cu patronatul italian al societăţii, să se încerce o reeşalonare a datoriilor societăţii către stat, precum şi stabilirea unui calendar clar al plăţilor către angajaţi astfel ca în termen de două luni aceste datorii să fie stinse.  „Societatea este cu potenţial pentru că realizează produse necesare în sistemul sanitar, dar nivelul producţiei actuale nu asigură o funcţionare pe principii economice. Ne dorim să existe o perspectivă, o etapizare clară şi realistă a plăţii acestor salarii cu termene care să fie acceptată şi de sindicat”, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

 La întâlnirea organizată la Prefectură au participat pe lângă reprezentanţii salariaţilor, sindicatului şi patronatului şi conducerile Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  şi Trezoreriei Suceava.

 Un număr de 30 de sindicalişti din cadrul firmei cu capital italian Genko Med Group SRL Suceava care produce seringi de unică folosinţă au protestat, joi, în faţa Palatului Administrativ din Suceava, nemulţumiţi că cei 72 de salariaţi ai fabricii nu şi-au primit salariile din luna septembrie 2013.

 Patru dintre protestatari au discutat cu prefectul de Suceava, Florin Sinescu, căruia i s-au plâns că firma la care lucrează nu le-a achitat salariile pentru perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, motiv pentru care prefectul a convocat pentru marţi şedinţa Comisiei de Dialog Social.

CDS GENKO-ALFA2

 Fabrica de seringi aparţine firmei cu capital italian Genko Med Group SRL din Suceava care a preluat în anul 2007, 98,76% din pachetul de acţiuni al SC Famos SA.

  În mai 2012, o nouă linie de producţie a fost inaugurată la această fabrică, de producţie de suturi chirurgicale, în prezenţa vicepreşedintelui grupului, Michele Spagnoli, iar investiţiile făcute în această unitate se ridicau la şase milioane de euro.

 Probleme cu achitarea salariilor au mai fost înregistrate la această firmă în toamna anului 2012, atunci patronatul precizând că situaţia fusese generată de faptul că principalul client al seringilor de unică folosinţă, italian, nu achitase pentru marfa primită, iar pentru asigurarea de lichidităţi au fost cesionate facturile de încasat către un fond financiar


Intră acum și în grupul de