Nechifor, increzator ca in iarna viitoare va putea fi pusa in functiune centrala de cogenerare pe baza de gaz natural de la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a anunţat, vineri, Transgaz va finaliza, în acest an, lucrările la conducta magistrală Frasin-Vatra Dornei, pe tronsonul Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, de 33 de kilometri.

Şeful administraţiei judeţene a spus, într-o conferinţă de presă, că va avea, marţi, la Pojorâta, o întâlnire cu reprezentanţii Transgaz pentru a găsi soluţii pentru subtraversarea a două drumuri, modernizate cu fonduri europene şi care nu pot fi afectate de această lucrare. Totodată, el a spus că a fost găsită şi o soluţie pentru trecerea magistralei prin domeniul silvic după ce din anul 2005 proiectul a fost blocat pentru că nu exista acordul pentru traversarea fondului forestier. “Transgaz are sursa de finanţare pentru finalizarea în acest an a conductei până la Vatra Dornei”, a spus Nechifor care a menţionat că nu ştie suma exactă necesară pentru investiţie.

catalin nechifor 1

Preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat încrederea că în iarna viitoare va putea fi pusă în funcţiune centrala de cogenerare pe bază de gaz natural construită în Vatra Dornei şi care este în conservare întrucât municipiul nu este încă racordat la reţeaua de gaz natural.

Gradul de racordare la sistemul centralizat în Vatra Dornei este de 75 la sută, căldura fiind livrată în prezent de la o centrală ce foloseşte drept combustibil rumeguşul, dar este necesară şi a doua centrală care să funcţioneze cu gaz natural.

 Transgaz a reluat, anul trecut, investiţia la conducta magistrală Frasin-Vatra Dornei, pe tronsonul Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, de 33 de kilometri, din care s-a executat o porţiune de 9,2 kilometri.


Intră acum și în grupul de