Sanctiuni pentru protestatarii din Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a informat vineri că după protestul din 18 februarie din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Siret, autorizat între orele 10-12, o parte dintre protestatari au continuat protestul pe drumul european E85 până la ora 15.00.

În aceste condiţii, IJJ Suceava a sancţionat  unul din organizatori cu „avertisment” pentru nerespectarea orelor de desfăşurare şi a locului destinat adunării publice, iar 11 participanţi au fost sancţionaţi contravenţional pentru continuarea protestului şi refuzul de a părăsi zona, din care cinci cu „avertisment” şi şase cu amendă, în valoare totală de 3.000 lei.

Aproximativ 150 de persoane au protestat în 18 februarie într-o parcare din apropierea Vămii Siret, iar reprezentanţi ai protestatarilor au înmânat prefectului de Suceava, Florin Sinescu, un memoriu semnat de 126 de persoane care solicită să se renunţe la aplicarea ordinului ANAF privind limitarea produselor accizate ce pot fi introduse în ţară.

Protestatarii au încercat să blocheze şi traficul în punctul de frontieră, dar au fost îndepărtaţi de forţele de ordine.

O persoană poate introduce în ţară, din afara UE, ţigări, alcool sau alimente o singură dată pe săptămână, potrivit unui ordin al preşedintelui ANAF care a intrat în vigoare în noiembrie 2013 şi care prevede că pot fi aduse două pachete de ţigări, un litru de alcool, un litru de ulei sau un kilogram de zahăr. Aplicarea acestui ordin a fost suspendată la scurt timp, iar reglementările au reintrat în vigoare începând cu 15 februarie 2014.


Intră acum și în grupul de