Nechifor: „Administratia judeteana va trata foarte serios situatia din judet, in caz ca lucrurile ajung in situatie de razboi”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava

„Am discutat la Pojorata situatia conductei de gaz cu factorii de decizie. S-au identificat si solutii tehnice la toate chestiunile blocate pana atuci. S-au gasit solutii de montaj a conductei care va merge pana la Vatra Dornei. Am discutat si partile legate de colaborarea dintre CJ, Directia Silvica  si Transgaz pentru traversarea domeniului silvic.

Am sentimentul ca pana in 11 martie, cand vom mai avea o intalnire pe problema traversarii padurilor, lucrurile sa fie clarificate.

Am propus dlui Boanches de la Dorna incheierea unei colaborari cu o localitate din Israel pentru a crea o puncte de legatura. Au fost multe fluxuri de turisti din Israel care veneau la tratament la Dorna. Ne dorim sa reinnodam acel flux de turisti din Israel.

Vreau sa asigur toti cetatenii ca administratia judeteana va trata foarte serios situatia din judet, in caz ca lucrurile ajung in situatie de razboi. Un stat precum Romania, ca membru UE si NATO, are obligatia de a pregati aest tip de situatie posibila si ne vom incadra in termenele avansate. Pana pe 14 martie trebuie sa facem propuneri pentru Guvern, in sensul de asigurare a resurselor si sa identificam toate elementele locale pe linie militara si siguranta publica.

Va trebui sa vedem toate adaposturile civile si tot ce tine de partea de carburanti si alimente. Sper sa nu fie cazul sa si aplicam aceste lucruri. Vom identifica  elementele si pana pe 14 martie, trebuie finalizata situatia si sa cerem bani de la Guvern.

Situatia fiind inflamata in teritoriile de la est de Romania, cred ca e bine sa se revada planurile pentru situatii de razboi. Trebuie sa fim pregatiti si romanii sa fie protejati. Planul de mobilizare in caz de razboi este valabil tot timpul si trebuie reactualizat.”

La Suceava, am mers mai departe cu toate chestiunile importante si in scurt timp, vom primi o alocare importanta de 25 milioane de lei care vor merge pentru lucrari de apa, drumuri, poduri si podete.”


Intră acum și în grupul de